Tabara de escalada pentru adulti

_mg_1601_georgiana_300Daca e primavara, e timpul sa mergem in tabara de escalada de la Herculane ! O traditie deja la Vertical Spirit,  o tabara asteptata cu placere si de instructori, nu doar de cursanti.

An de an, noi „generatii” de cursanti ne-au insotit in aceasta tabara, dorind sa descopere escalada pe stanca, sa progreseze sau pur si simplu sa respire aer de primavara, sa se relaxeze si sa se bucure in mijlocul naturii.

PERIOADA: 24 - 27 aprilie 2014

CINE POATE PARTICIPA ?

Orice persoana care a implinit 16 ani, indiferent de experienta in practicarea escaladei sau de conditia fizica pe care o are. Minorii pot participa numai in baza acordului scris al parintilor.

 

CE VOM FACE IN TABARA?

Tabara se adreseaza atat celor aflati la primul contact cu stanca sau cu escalada, cat si celor care au o oarecare experienta in particarea escaladei si doresc sa progreseze.

  • Catarare mansa (cu asigurare de sus) pe trasee variate pentru familiarizarea cu stanca si cu tehnica specifica
  • Tehnici si elemente tehnice specifice catararii pe stanca : utilizarea prizelor de mana si de picior, folosirea aderentei, pozitionarea pe prize, echilibrul,
  • Manevre de siguranta: asigurarea coechipierului, instalarea si dezinstalarea mansei, rapelul, asigurarea cap de coarda
  • Catarare cap de coarda abordarea unui traseu la vedere, flash, dupa lucru.                                                                                                   

dsc_9142_300UNDE VOM STA?

La camping sau la pensiune, in functie de preferinte. Cei care doresc sa stea in camping trebuie sa aiba echipament de campare propriu.

DE CE LA HERCULANE?

  • Datorita climatului prietenos, care face ca primavara sa se instaleze mai devreme aici decat in restul tarii;
  • Datorita falezelor de catarare numeroase si usor accesibile si traseelor variate si potrivite pentru toate nivelurile (exista si cateva faleze amenajate de catre clubul nostru pentru stagii de escalada);
  • Datorita farmecului aparte al zonei, ce se datoreaza nu doar peisajului incantator ci si numeroaselor bazine cu apa termala in care te poti relaxa dupa o zi de catarat.

TARIF: 400 RON / persoana (include echipamentul specific: ham, espadrile, casca, coarda, dispozitiv de asigurare).

TERMEN LIMITA DE INSCRIERE: 15 aprilie 2014

DETALII SI INSCRIERI : la salile de escalada Vertical Spirit (Baicului sau Universitate). 

Persoana de contact: Andreea Burcea

E-mail: andreea@verticalspirit.ro ; telefon: 0766.776.887

toate noutatile »

H2O Extreme Addict Maramont Hoinareala Maramont Sport EcoNatura In Miscare Blue Gogu