Tabara de escalada pentru copii

2 - 6 aprilie 2018, Bulgaria

Basarbovo & Veliko Tarnovo

p9170053_web_300Copilului tau ii place escalada si abia asteapta sa dea curs provocarilor oferite de catre acest sport in natura? Iesirea la catarat din Bulgaria, va fi o ocazie de a-si indeplini visul in conditii de siguranta, alaturi de alti mici cataratori.

CE NE PROPUNEM?

 • Sa sustinem activitatile potrivite pentru a stimula dorinta naturala a copiilor de a invata lucruri noi si de a se cunoaste mai bine odata cu atingerea si depasirea limitelor, crescandu-si astfel stima de sine. 
 • Copiii, ca si adultii, sunt motivati sa invete si sa actioneze atunci cand mediul le ofera anumite provocari stimulatoare. Aceste stimulente sunt: bucuria, curiozitatea, provocarea, nevoia de control si de cunoastere, admiratia de sine si de altii, etc. Vom avea din toate suficient, iar activitatile vor contine aspecte practice si utile!
 • Sa le oferim copiilor o tabara de neuitat cu multa bucurie, relaxare si placere de viata.
 • Sa se deconecteze de la mediul scolar solicitant si sa se reconecteze la corpul lor pe care il vor solicita in deosebit de multe feluri in aceasta tabara: escalada, urcusul, lucrul cu mainile, reactia la pozitii noi (a fi in aer), conexiunea calda cu colegii de tabara si cu instructorii prin intermediul jocurilor la pensiune. Pentru copii va fi o experienta complexa ce va uni mintea si corpul.

DE CE BULGARIA?

 • este aproape de Bucuresti:  75 km pana a Basarbovo si 170 km pana la Veliko Turnovo;
 • accesul la faleze de catarare este foarte rapid ;
 • exista multe trasee de escalada accesibile pentru copii ;
 • Veliko Turnovo este un oras vechi si spectaculos iar imprejurimile sunt foarte frumoase pentru o iesire in natura;
 • Este un loc ideal pentru o vacanta in natura, cu posibilitati nelimitate de a lucra cu copiii si a-i antrena in jocuri si activitati provocatoare, iar in acelasi timp este un loc in care copiii nu vor fi lipsiti de confort.

CINE POATE PARTICIPA LA ACEASTA IESIRE? Pot participa copii cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani, indiferent de nivelul lor in practicarea escaladei. 

UNDE VOM STA? La o pensiune , in camere cu 2 si 3 paturi si baie proprie. Micul dejun il vom servi la pensiune, pranzul la faleza, sub forma de picnic, iar cina la un restaurant din apropierea pensiunii.

CE VOR FACE COPIII IN TABARA?

 • Ziua 1 - Sosire, acomodare, masa si plimbare in imprejurimi. Escalada in zona Basarbovo. Copiii vor invata in primul rand sa se acomodeze cu inaltimea, pendulul in coarda si cu desprinderea de stanca. Astfel vor afla mai mult despre cum sa isi gestioneze frica de inaltime, de nou si de necunoscut, acolo unde e cazul. Vor invata tehnici de orientare si de inaintare pe verticala, in conditii de maxima siguranta. Distractie seara la pensiune in Russe.
 • Ziua 2 - Escalada. Drumul catre Veliko Turnovo, urmatoarea cazare in localitatea Arbanasi, o localitate foarte frumoasa si linistita situata in imediata vecinatate a orasului Veliko.
 • Ziua 3 - Vizita in orasul Veliko Turnovo si drumetie in apropierea acestuia (cascade). Picnic.
 • Ziua 4 - Escalada. Lectie practica despre noduri. Apoi vom discuta despre ceea ce inseamna natura, de ce sa o respectam si sa o protejam si cum sa ne purtam atunci cand mergem pe munte sau in locuri salbatice. Picnic. Plimbare seara cu lanternele in padure.
 • Ziua 5 - Pregatire de plecare, masa si drumul spre casa

 

CAT COSTA?

1300 RON / copil.  Se acorda un discount de 10% pentru familiile cu doi copii. Acest tarif include: transport, cazare, masa, echipament specific, instruirea in escalada.

INSTRUCTOR COORDONATOR: Nicu Badea

IMPORTANT !!! Fiecare copil participant are nevoie de procura notariala din partea ambilor parinti care sa ateste faptul ca acestia sunt de acord cu iesirea din tara a copilului insotit de catre instructorii prezenti la stagiu. In cazul in care copilul este insotit de unul dintre parinti are nevoie de aceasta procura, din partea celuilalt parinte.

DETALII SI INSCRIERI: La Receptia salii de escalada din Baicului sau prin e-mail la Roxana Anghel. Persoana de contact: Roxana Anghel. E-mail: roxana@verticalspirit.ro ; telefon: 0785.211.960.

TERMEN LIMITA DE INSCRIERE: 19 martie 2018.

toate noutatile »

H2O Extreme Addict Maramont Hoinareala Maramont Sport EcoNatura In Miscare Blue Gogu