GREUceanu 2016

afis_greuceanu_2016_300

Februarie - noiembrie 2016

Un proiect de sustinere al performantei in escalada!

Deoarece inca de la inceput unul din obiectivele Vertical Spirit a fost promovarea performantei in escalada sportiva,  am demarat un proiect pe care ni-l dorim de lunga durata si pe care intentionam sa il re-editam anual: Se cauta un GREUcean!

De fapt se cauta 2 GREUceni: un GREUcean si o GREUceana J

Proiectul consta in amenajarea in cadrul salii Vertical Spirit din Baicului, a unor trasee de escalada sportiva de dificultate ridicata, pe parcursul a 3 sesiuni distincte in cadrul unul an. Cataratorii interesati le vor putea catara/incerca, pe o durata determinata pentru fiecare sesiune in parte. Pentru fiecare traseu realizat se va acorda un anumit punctaj si se va intocmi un clasament in baza cumularii punctelor obtinute in cadrul tuturor celor 3 sesiuni.

Anual, in baza clasamentului intocmit, vom decerna  distinctia de GREUceanu, celor mai buni cataratori participanti: o fata si un baiat. Decernarea premiilor va avea loc in cadrul Vertical Step Maraton.

AMENAJATOR: Oliver Batar

Cele 3 sesiuni ale proiectului se vor derula dupa cum urmeaza:  

 • Sesiunea 1: Februarie - Mai
 • Sesiunea 2: Mai - Septembrie
 • Sesiunea 3: Septembrie – Noiembrie

In cadrul fiecarei sesiuni vor fi setate 7 trasee, ale caror cotatii ne propunem sa fie: un 8b, trei 8a-uri si trei 7c-uri.

Traseele vor fi comune atat pentru fete, cat si pentru baieti, cu mentiunea ca se va tine cont de considerente  precum alonja, astfel  incat ele sa fie accesibile si fetelor.

In cadrul fiecarei sesiuni, traseele vor ramane pe panou minim 2 luni, timp in care cataratorii interesati le pot catara/lucra. Maniera de catarare permisa, pentru ca realizarea unui traseu sa fie luata in calcul in clasament este: cap de coarda.

Fiecare participant, va trebui sa completeze un FORMULAR DE PARTICIPARE, care va fi pastrat la Receptia salii pe toata durata proiectului. Pentru ca realizarea unui traseu sa fie validata sunt necesare numele si semnatura filatorului.

IMPORTANT : Cataratorii care nu locuiesc  in  Bucuresti, vor beneficia  de tarife reduse la sala pentru participarea la acest proiect:

 • O intrare, oricand in programul salii:  20 lei (in loc de 30 lei)
 • Abonament saptamanal special  (intrari nelimitate) : 60 lei

TRASEELE setate in cadrul editiei 2016:

 • Sesiunea  februarie – mai : 3  trasee cotate 7c, 3 trasee cotate 8a si un traseu cotat 8b
 • Sesiunea mai – septembrie: 3 trasee cotate 7b, un traseu cotat 7b+, doua trasee cotate 7c, un traseu cotat 8a
 • Sesiunea septembrie – noiembrie: 2 trasee cotate 7b, un traseu cotat 7b+, un traseu cotat 7c, un traseu cotat 7c+, doua trasee cotate 8a.
 

GRILA DE PUNCTARE a traseelor:

 • Traseele cotate cu 7b : 50 puncte fiecare
 • Traseele cotate cu 7b+ / 7c : 100  puncte fiecare.
 • Traseele cotate cu 7c+ / 8a: 500 puncte fiecare,
 • Traseul cotat cu 8b: 2000 puncte
 • Pentru realizarea tuturor traseelor de nivel 7c  din cadrul unei sesiuni se acorda un bonus de 50% din punctajul obtinut pentru realizarea acestora.
 • Pentru realizarea tuturor traseelor de nivel 8a din cadrul unei sesiuni se acorda  un bonus de 50% din punctajul obtinut pentru realizarea acestora.
 • Mentiune: traseele cotate cu “+”  (de exemplu 7c+), vor fi considerate ca facand parte din categoria superioara (adica 8a, pentru exemplul precedent). Acest aspect este important pentru modul in care se acorda bonusurile.
 • Acordare bonusuri: pentru sesiunea februarie – mai, se acorda bonus pentru realizarea celor trei 7c-uri si pentru realizarea celor trei 8a-uri; pentru sesiunea mai – septembrie, se acorda bonus pentru realizarea traseelor: 7b+, 7c, 7c; pentru sesiunea septembrie – noiembrie, se acorda bonus pentru realizarea traseelor 7c+, 8a, 8a.

CLASAMENT

Clasamentul se va realiza prin cumularea punctelor obtinute de catre fiecare participant: separat pentru fiecare sesiune in parte si apoi cumulat pentru toate cele 3 sesiuni. Castigator, va fi cel care va obtine cel mai mare scor, obtinut prin insumarea punctajelor din cadrul celor 3 sesiuni.

PREMII:                                        

LOC 1 : 100 E + diploma + carte foto surpriza + vesta peronalizata (unicat)

LOC 2 & LOC 3 : diploma + tricou personalizat

De asemenea vom realiza cate un interviu cu fiecare dintre castigatori, care va fi publicat pe site-ul si pagina de Facebook a Vertical Spirit  si promovat in cadrul comunitatii prin intermediul altor site-uri de profil.

FESTIVITATE de PREMIERE: sambata, 26 noiembrie

dupa incheierea Finalei de Boulder din cadrul Vertical Step Maraton

 

 

toate noutatile »

H2O Extreme Addict Maramont Hoinareala Maramont Sport EcoNatura In Miscare Blue Gogu