Tabere

Escalada nu este doar un sport practicat in sala de doua ori pe saptamana, pe peretii special  amenajati! Inainte sa apara escalada, exista muntele , iar oamenii si-au dorit sa ajunga cat  mai sus. Dupa ce au reusit sa urce cele mai inalte varfuri si–au dorit sa ajunga sus pe cele mai dificile rute. Asa s-a nascut escalada:  in natura, pe falezele stancoase presarate peste tot in lume!

Dupa ani de zile de practicare  a escaladei indoor, dar si dupa ani de zile in care am cutreierat lumea pentru a ne catara in locuri cat mai diferite si mai spectaculoase, putem spune cu toata convingerea ca stanca este ceea care iti da fiori, stanca este cea care alimenteaza pasiunea si tot ea este cea care iti mentine spiritul tanar!

Taberele Vertical Spirit sunt o invitatie de a ne reintoarce la origini si de  a descoperi  escalada chiar acolo unde a luat nastere: pe stanca!

Organizam tabere periodic, atat pentru copii, cat si pentru adulti. Ne adresam atat incepatorilor – cei aflati la primul contact cu escalada sau cu stanca, cat si celor mai avansati care doresc sa progreseze in escalada pe stanca sub indrumarea unui instructor. Zonele in care organizam tabere cu predilectie sunt: Baile Herculane, Cheile Sohodolului, Bulgaria (Basarbovo si Veliko Tarnovo).

Taberele de escalada se desfasoara in conditii de maxima siguranta, sub supravegherea si indrumarea atenta a instructorilor nostri. Activitatile se desfasoara pe faleze  stancoase special amenajate pentru escalada sportiva, iar echipamentul utilizat este produs de firme omologate pe plan international conform normelor de siguranta ale Uniunii Internationale  a  Asociatiilor de Alpinism (UIAA) si Federatiei Internationale de Escalada Sportiva (IFSC).

In cadrul acestor tabere, tot echipamentul specific este pus la dispozitie de catre clubul nostru, iar cazarea se poate face la cort sau pensiune, in functie de preferinte si de posibilitatile existente in zonele respective. Programul taberelor este variat, iar gradul de solicitare fizica este in functie de abilitatile si dorinta fiecaruia. Scopul nu este “catarare cu orice pret”, ci placerea de a experimenta miscarea pe verticala si bucuria unei vacante relaxante in mijlocul naturii, alaturi de oameni care impartasesc aceeasi pasiune!

In cadrul taberelor destinate copiilor, dincolo de insusirea principalelor aspecte legate de catararea pe stanca, acestia  vor vizita locuri noi, vor lua parte la plimbari si jocuri in natura, vor invata despre importanta protejarii mediului si cum sa-si poarte singuri de grija. Programul taberelor include si alte activitati care pot fi practicate in natura, in functie de specificul zonei.

In afara taberelor periodice de escalada, organizam si stagii de alpinismweekend-uri la catarat sau tabere de aventura pentru copii. Pentru grupuri deja formate organizam si tabere la cerere.

Pentru a participa la tabere organizate de noi, aveti nevoie doar de  dorinta si curiozitatea de a incerca ceva nou si mai ales de rabdare cu voi insiva, in privinta cataratului!

PLANIFICATOR

SPECIFICUL TABEREI

 CUI SE ADRESEAZA

LOCATIE

PERIOADA

DETALII

Tabara de schi

Adulti

Poiana Brasov

29 ianuarie – 3 februarie

click aici

Tabara de escalada

Adulti

Baile Herculane

20–23 aprilie

click aici

Tabara de aventura

Copii

Baile Herculane

24–28 aprilie

click aici

Tabara de escalada

Adulti

Cheile Sohodolului

15–18 iunie

 

Tabara de escalada

Copii

Cheile Sohodolului

19-23 iunie

 

Tabara de deep water solo

Adulti

Tyulenovo, Bulgaria

14–16 iulie

 

Tabara de escalada

Copii

Bulgaria

1–3 septembrie

 

Tabara de escalada

Adulti

Bulgaria

28 septembrie – 1 octombrie

 

 Pentru detalii complete  dati clik pe tabara care va intereseaza
sau accesati rubrica de Noutati din site.


Detaliile despre taberele pentru care detaliile nu sunt afisate, vor fi anuntate imediat ce se stabilesc.

 

Inscrierile se fac la salile noastre de escalada sau prin e-mail la adresa: roxana@verticalspirit.ro.

Recomanda pagina unui prieten
H2O Extreme Addict Maramont Hoinareala Maramont Sport EcoNatura In Miscare Blue Gogu